Un bon dia de festa i moltes activitats.

Aquest passat Diumenge 16 d’abril vam tenir una edició més del tradicional torneig d’escacs i una sessió de partides simultànies al Castell de Bellver dins les festes del Diumenge d’Àngel, les activitats en aquest dia festiu van anar a càrrec de la Federació d’Associacions de veïns de Palma conjuntament amb l’Ajuntament de Palma, la logística i gestió va venir de la mà de l’AVV Son Dameto així com l’aportació del material per poder desenvolupar l’activitat i pel que fa a les activitats d’escacs l’organització l’Associació d’escaquistes de Balears va ser la responsable dins del programa Escacs+Natura.

El dia es presagiava molt interessant ja que el bon temps va fer acte de presència durant tota la jornada, va haver-hi una gran afluència de públic des de les 10.30 fins a la fi de les activitats. Pel que fa als escacs, vam tenir una de les participacions més majoritàries que podem recordar, amb 43 jugadors al torneig (van quedar jugadors sense poder gaudir de l’activitat) i 18 jugadors a la sessió de simultànies.

Vam tenir el plaer de poder xerrar uns moments amb el Sr. batle de Palma José Hila, amb la regidora de participació ciutadana Angélica Pastor i el regidor d’esports Francisco Ducrós (que per cert és un jugador d’escacs consumat).

L’AEB va obsequiar tots els participants amb crespells, que va servir per recuperar forces a més d’un.

EL TORNEIG D’ESCACS

Sebas Navarrete amplia la seva biblioteca d’escacs.

Les partides van començar amb una mica de retard a causa de l’espera que part dels participants poguessin arribar al transport públic de l’EMT que es va posar per a l’ocasió.

Com ja hem dit amb anterioritat 43 jugadors i jugadores van participar, amb gran afluència de joves acompanyats dels seus pares i com no podia ser d’una altra manera també vam poder comptar amb forts jugadors del panorama mallorquí que fet i fet van ocupar els primers llocs. A l’apartat de l’arbitratge, va fer les funcions d’àrbitre auxiliar Ramon Galiana, controlant en tot moment els problemes que poguessin sorgir, i com a àrbitre principal va actuar Joan R. Galiana, com és habitual.

El torneig es va disputar a un sistema suís a 7 rondes i ritme de joc de 3+2. El Campió va agafar la davantera i va quedar líder en solitari després de derrotar en una complexa partida un altre dels favorits Fer Asensio, només a l’última ronda va haver d’inclinar el seu rei davant Marc Cuenca que va quedar tercer, gran torneig de Marc, coronat a més amb la seva victòria a les simultànies al Mestre FIDE Joan R. Galiana, dels joves destacar el bon torneig de Didac Lara (ho va fer molt bé) i Manuel Tomás amb 4.5 punts, seguits de prop amb 4 punts per Pol Fuster, Lucia Vicens, Antonio Hasanov , Nadal Nathan Torrens i Ian Caiza, enhorabona a tots ells.

PREMIATS

 • Campió: Sebas Navarrete
 • Subcampió: Fer Asensio
 • Tercer classificat: Marc Cuenca
 • Primer classificat sub 16: Didac Lara
 • Primer classificat sub 14: Manuel Tomás Peña

CLASSIFICACIÓ FINAL

1-3
 • NAVARRETE, SEBAS 1946 6
 • ASENSIO, FER 2113 6
 • CUENCA, MARC 1645 6
4-8
 • PEÑAS FUSTER, JAIME 2075 5
 • GUZMAN, JUAN 5
 • ASTORGA, JUAN MANUEL 1863 5
 • CARRASCO, JUAN LUIS 1650 5
 • FERNANDEZ, HUGO 1325 5
9-12
 • MOTA, NADAL 5
 • LARA FIGUEROLA, DIDAC 1117 4.5
 • LÓPEZ ORTIZ, ASIER 1454 4.5
 • TOMÁS PEÑA, MANUEL 16 1154 4.5
13-20
 • RODRIGUEZ, FAUSTINO 14 4
 • CARBALLAL, EDU 14 4
 • FUSTER, POL 14 4
 • VICENS, LUCIA 14 4
 • HASANOV, ANTONIO 14 4
 • TORRENS MOTA, NADAL NATHAN 4
 • MONZONIS, DAVID 1552 4
 • CAIZA, IAN 14 4
21-24
 • SASTRE TORRENS, MARIA MAGDALENA 5
 • TOMÁS PEÑA, CARLA 14 3.5
 • OLIVA FERRIOL, SOFIA EUROPA 14 1196 3.5
 • RAYÓ, DARIO 14 3.5
25-33
 • SAMPOL BARTOLOMÉ, ADRIÁN 14 3
 • TOMÁS COLOM, MANUEL 3
 • ALVAREZ MOTA, JOSÉ DANIEL 14 3
 • MARTINEZ BAUZA, MIQUEL 14 3
 • VANRELL, MARC 1450 3
 • PUERTA, BEATRIZ 14 3
 • SIERRA MUÑOZ, ADRIAN 3
 • DUQUE, SAMUEL 3
 • GONZALEZ MEDIALDEA, DANIEL 1161 3
34-35
 • MOTA, PAU 5
 • ARIZA MONJE, MIQUEL 5
36-42
 • TOMÁS CALAFORRA, LUCIA 2
 • LARA FIGUEROLA, HECTOR 2
 • FARIAS, PABLO 2
 • ALVAREZ MOTA, GLORIA NEREA 14 2
 • TORRES MOTA, ALAN 2
 • MARTINEZ BAUZÁ, XISCO 14 2
 • FERNANDEZ, RAFAEL 14 2
43
 • RIBAS, ALBERT 1

ACTE LLIURAMENT DE PREMIS

A l’acte de lliurament de premis el Sr. Batle José Hila es va dirigir a tots els participants agraint la seva assistència i participació en aquesta festa. Es van lliurar com cada any llibres d’escacs per als guanyadors, també vam tenir el plaer de comptar amb el regidor d’esports Francisco Ducros. A la finalització es va recordar que tot seguit tindríem una sessió de partides simultànies a càrrec del MF Joan R. Galiana.

SESSIÓ DE PARTIDES SIMULTÀNIES

Cap a les 13.00 hores es va començar la sessió de partides simultànies, molts jugadors van voler desafiar el mestre i perquè no quedés ningú sense participar es va fer a 10 taulers i quan un quedava buit es veia ocupat amb un altre reptador fins a completar els 18 reptadors, el resultat final va ser de +15 =2 -1, Interessants van ser les partides de Marc Cuenca (guanyador), Juan Luis Carrasco (taules), Faustino Rodriguez (taules) i dels més joves destacar una bona partida de Dario Rayó.

Només ens queda dir que esperem que els assistents, participants i acompanyants s’ho hagin passat bé i convidar tots els aficionats de les 64 caselles a venir el 2024 a gaudir amb nosaltres d’una jornada al Castell de Bellver.

Fins a l’any que ve!