El matí del 14 d’abril del 2023 vam tenir una bonica cita a la Finca de Raixa del Consell Insular de Mallorca, dins del programa Escacs + Natura de l’Associació d’escacs de Balears, es van reunir al Claustre d’aquest precios edifici més de 40 jugadors en edat escolar acompanyats pels progenitors. Agrair al Departament de Medi Ambient i als seus responsables Martí Mayol, Toni Colom, sense oblidar-nos dels treballadors d’aquesta possessió mallorquina i que ens hagin donat aquesta oportunitat de poder conèixer aquest edifici i els seus jardins ubicats a la serra de Tramuntana, també agrair a Chelo Pou que va venir en representació de la Federació Balear d’Escacs, a Jeroni Bergas per la seva gestió a l’arbitratge , a Chessy Editorial pel seu suport en la promoció dels escacs i per descomptat als escaquistes i acompanyants que van voler compartir unes hores amb nosaltres.

Programa d’activitats.

  • A les 9.30 van començar a venir els primers participants, que varen ser atesos pel personal de RAIXA.
  • A les 10.00 Es va informar sistema i ritme de joc, així com algunes regles de ritme ràpid a tenir en compte.
  • A les 10.15 van començar les partides.
  • Durant el temps que durava la competició, els pares i mares van poder gaudir del Sol que va acompañar la jornada, visitar els jardins o fer una visita guiada per l'edifici.
  • A les 12.30 van finalitzar totes les partides i les famílies van anar adreçant-se als jardins de la part frontal per veure l'acte de lliurament de premis.
  • A les 13.00  Es va començar amb una breu presentació de Martí Mayol sobre la importància de reciclar i ajudar a cuidar el medi ambient. Després va tenir la paraula Chelo Pou agraint la participació dels escolars i convidant-los a gaudir de les activitats d'escacs a llocs tan bonics com RAIXA.
  • Els guanyadors van tenir com a premi un llibre d'escacs, com és habitual en molts dels tornejos organitzats per l'AEB.
  • Tots els participants van rebre un lot de productes gentilesa del Departament de Medi Ambient del Consell Insular de Mallorca, medalles de la FBE i una bossa de llaminadures de l'AEB.
  • A les 13.30 pares i jugadors van poder seguir la visita guiada per na Sole Rodriguez, encarregada de donar a coneixer l'història d'aquesta possesió emblematica mallorquina als visitants.

El Torneig

Diego Ubieto, Quimey Vargas i Lucas Tavecchia en categoria absoluta i Mireia Baldó, Lucia Vicens i Aitana Hidalgo en dones van ser els guanyadors del Torneig.

Va ser una dura lluita des del principi entre els jugadors de la Balanguera que fet i fet van ocupar els primers llocs, dir que per dirimir els 3 primers va ser necessari arribar al tercer desempat, donant mostra de la igualtat i qualitat dels guanyadors, al final Diego Ubieto va resultar guanyador seguit de Quimey Vargas i els va acompanyar al podi Lucas Tavecchia, les 3 noies Mireia Baldó, Lucia Vicens i Aitana Hidalgo, van acabar amb 4 punts sempre lluitant als primers taulers. Destacar també el bon ambient entre tots els participants, alguns d’ells tenien la primera presa de contacte amb un torneig d’escacs i per les cares d’alegria pareix que repetiran l’experiència.

Només afegir només que quedeu convidats a participar en les properes activitats que anirem preparant per a vosaltres dins del programa Escacs + Natura, us prometem que buscarem llocs privilegiats com aquest que us hem presentat.