Festa dels escacs a Inca 8 i 9 de juny.

Adriel Cia, Club Escacs Megaescacs, Julian Nieto i Pau Marín per partida doble, triomfadors del IX Festival de l’AEB.

 

El cap de setmana del 8 i 9 de juny va tenir lloc la IX Edició del Festival de l’AEB a les magnífiques i acollidores instal·lacions de l’Open Sport Inca, l’àmplia oferta d’activitats va ser un al·licient per aconseguir reunir un gran nombre de participants, equips i aficionats als escacs que van venir de diferents indrets de l’illa. Vam poder gaudir d´un torneig escolar, un torneig de partides llampec, un torneig per equips, un dinar de germanor, un torneig de mestres i un torneig de joves promeses.

Open Sport Inca ens va obrir les portes i el personal que ens va atendre va tenir un tracte molt agradable durant els 2 dies intensos que va durar el festival, la sala era molt espaiosa, taules i cadires còmodes i amb espai suficient, cosa que no passa massa sovint així dóna gust practicar el nostre esport.

Ens agradaria fer una menció especial als nostres patrocinadors pel seu esforç de seguir ajudant-nos als nostres Festivals, gràcies Open Marratxí (Jaime, sempre agraïts) i Licors Moyà (ja portem molts anys junts en aquesta bonica aventura), a les Institucions del Consell Insular de Mallorca (i el seu Circuit Escolar), Bombers de Mallorca i la Federació Balear d’Escacs (gràcies Chelo i Joan Pere) ia la resta d’entitats col·laboradores, AVV Son Dameto, Tolo Matas Il·lustrador, Caixa Colonya Fundació Guillem Cifre, Bar Tango, 1LUZ, Can Soler i Restaurant Turkasia.

No ens hem oblidat de l’ajuda inestimable dels representants dels dos clubs locals, INCACS (gràcies Juan Carlos i Sebastián) i Cercle Escacs Inca (gràcies Rafel), així com de representants de vuit peons (una abraçada José Antonio i Ramon) i a la tasca de fotografía de Francesc Poyato, agrair-los des d’aquí el seu esforç i dedicació i esperem continuar fent activitats conjuntes durant molts anys.

Un altre esment especial es mereixen les escoles d’escacs que han enviat als seus representants i amb això ens han permès veure la gran feina que vénen fent, Reis i Dames, Isolani, Megaescacs, Incacs, Llucmajor, Sa Dragonera, Alcúdia, Sant Caietà, Vuit Peons, Campos, Andratx, Pollença, La Balanguera, segurament ens en deixem alguna però que quedi la nostra admiració pel seu esforç amb els més joves.

Però passem a comentar la gran quantitat d’experiències que vam poder viure en aquests 2 dies tan intensos, 1 torneig escolar, 1 torneig de partides llampec, 1 torneig per equips, 1 dinar de germanor, 1 torneig de mestres i 1 torneig per a joves promeses, l’encarregat d’arbitrar tots els tornejos va ser l’Àrbitre Internacional Vicente Diez que no va tenir problemes a causa de la gran esportivitat de tots els participants.

ACTIVITATS DEL DIA 8

VI TORNEIG D’ESCACS INCACS DES RAIGUER 2024

Adriel Cia, Yuheng Chen y Lais Navarro podi en l’escolar.

L’organització va anar a càrrec d’INCACS i com sempre van aconseguir una gran participació de jugadors, sinònim de la feina ben feta (molt bé Sebastián i Juan Carlos), va arbitrar l’AI Vicente Diez sense problemes.

Aquest és el primer dels tornejos del Circuit Escolar del Consell de Mallorca i és la VI edició del torneig d’escacs d’INCACS, 69 jugadors i jugadores van participar-hi, es va disputar mitjançant el sistema suís a 7 rondes i un ritme de joc de 5+3 sistema Bronstein. 

Els premiats de la general i de les diferents categories van ser els següents:

GENERAL
 • 1º ADRIEL CIA (ALCUDIA)
 • 2º YUHENG CHEN (SAN CAYETANO)
 • 3º LAÍS NAVARRO (REIS I DAMES)
 • MILLOR FÈMINA, LUCÍA VICENS (VUIT PEONS)
SUB-14
 • 1º MEYLIN HALILOVA (INCACS)
 • 2º DIDAC LARA (LLUCMAJOR)
 • 3º JAUME DEL VALLE (REIS I DAMES)
 • MILLOR FÈMINA, AITANA HIDALGO (INCACS)
SUB-12
 • 1º HÉCTOR LARA (LLUCMAJOR)
 • 2º ALEJANDRO SALVÀ (LLUCMAJOR)
 • 3º JAIME DE LA TORRE (SAN CAYETANO)
 • MILLOR FÈMINA, MARTINA PLADA (SAN CAYETANO)

SUB-10
 • 1º DAVID RODRÍGUEZ (REIS I DAMES)
 • 2º PAU MOTA (VUIT PEONS)
 • 3º RAFAEL SEGUNDO (CAMPOS)
 • MILLOR FÈMINA, LEIRE CUEVAS (MEGAESCACS)
SUB-8
 • 1º LUCAS SALVÀ (LLUCMAJOR)
 • 2º RAFAEL SLOOTJES (VUIT PEONS)
 • 3º JACOB DEAN (ISOLANI)
 • MILLOR FÈMINA, MARTINA MUÑOZ (INCACS)
MILLORS INCACS
 • 1º SIÓN MASSIP
 • 2º ALEJANDRO GILI
 • 3º SERGIO SOLÓRZANO

PODEU CONSULTAR TOTS ELS DETALLS DEL TORNEIG EN EL SEGÜENT ENLLAÇ:

https://chess-results.com/tnr953650.aspx?lan=2&art=1&rd=7&turdet=YES

TORNEIG DE PARTIDAS BLITZ PREMI OPEN SPORT INCA

Pau Marín amb la puntuació perfecta

Torneig de partides llampec en un sistema suís a 8 rondes i un ritme de 3+2 sistema Fischer, van participar 39 jugadors i jugadores on un nodrit nombre d’escolars que havien participat al matí es van atrevir a desafiar els més grans saltant algunes sorpreses a els enfrontaments demostrant que la joventut puja fort i amb ganes, Pau Marín del Reis i Dames va demostrar que el seu elo de blitz se li queda curt i amb aquest torneig pujarà 101 punts, 8 de 8 no es dóna tots els dies, en segona posició va quedar Joan R. Galiana del Son Dameto, que partia com a 1 del rànquing i que va haver d’inclinar el seu rei contra el guanyador del torneig, els var acompanyar al podi Manuel Queirolo també del Reis i Dames que només inclinà el seu rei amb els dos primers, aquests 3 jugadors van rebre els dibuixos de Tolo Matas (un dels nostres fidels col·laboradors), també van ser premiats amb un siurell de l’AEB i una samarreta de Bombers de Mallorca, el jugador més gran de 60 anys José Luis Moreno, la millor jugadora Silvia Martinez, el millor jugador sub 1900 Bartolomé Alenyar, el millor jugador sub 1800 Luis Abadia, el millor sub 1700 Lluc Marín i el millor sub 1600 Asier Cuevas.

PODEU CONSULTAR TOTS ELS DETALLS DEL TORNEIG EN EL SEGÜENT ENLLAÇ:

https://info64.org/torneig-de-partides-rapides-aeb-2024-372936/standings

ACTIVITATS DEL DIA 9

TORNEIG PER EQUIPS FESTIVAL AEB

Megaescacs, Reis i Dames y Sa Dragonera  les escuadres mes fortes

REIS I DAMES

MEGAESCACS

SA DRAGONERA

Dins un clima distès i de confraternització es van reunir 15 equips formats per quatre jugadors més un reserva que es van enfrontar en un sistema suís a 6 rondes i un ritme de joc de 5+3 sistema Fischer, on els 3 equips primers del rànquing van fer bons els pronòstics quedant el Megaescacs de Claudi Minzer, Svyatoslav Korneev, Senen Garcia, Juan Gaitan i Jordi Ribas campió del torneig, seguit del Reis i Dames de Pau Marín, Pedro Lechado, Manuel Queirolo i Rafa Rodriguez, quedant tercers l’actual equip campió de la lliga Balear 2024 Sa Dragonera que va estar integrat per Dimitri Tyomkin, Vidal A. González, Pedro Munar, Andres Schenk i Pedro Alcolea. Destacar l’actuació de Korneev amb 5 de 5 Pedro Alcolea amb 5 de 5 i Adam Kelvin Thomson amb 4 de 4, únics participants que van aconseguir el 100% dels punts dels 67 jugadors d’aquesta jornada matinal, tots els integrants dels 3 equips guanyadors van rebre el siurell de l’AEB.

PODEU CONSULTAR TOTS ELS DETALLS EN EL SEGÜENT ENLLAÇ:

https://chess-results.com/tnr954627.aspx?lan=2&art=0&rd=6

DINAR DE GERMANOR

Després d’un intens matí gairebé 70 participants es van quedar a gaudir del dinar gentilesa del nostre patrocinador Open Marratxí, preparat pel Restaurant d’Open Sport Inca dirigit per Miquel i destacant la gran professionalitat i bon fer de tot el personal, va ser un moment inoblidable poder veure tots aquests amics parlant i compartint experiències, la vida dels escaquistes no només es nodreix de les partides i el viure moments com aquests no té preu, gent de l’Andratx, Reis i Dames, Sa Dragonera, Son Dameto, Incacs, Cercle Escacs Inca, Llucmajor, Solani i Vuit Peons es van reunir per menjar una paella amb picada i postres de primer nivell.

Us posem una galeria fotogràfica immortalitzant aquest moment.

TORNEIG DE JOVES PROMESES

Julian Nieto compleix els pronòstics i es proclama campió amb 6 de 6

Es va disputar mitjançant un sistema suís a 6 rondes del sistema Fischer 5+3 i van participar 12 jugadors convidats per l’organització mitjançant uns criteris publicats a la web de l’AEB i xarxes socials. El torneig de joves promeses resulta un bon atractiu per als jugadors en edat escolar ja que el campió classifica per a la següent edició del torneig mestres, tot un reconeixement als mèrits contrets, per tant Julian Nieto del Reis i Dames ha estat convidat per l’AEB a la XV Edició del Torneig de Mestres, en segon lloc va classificar Antoni Cirer i en tercer lloc Pau Rullan tots dos de Mallorca Isolani, ens agradaria destacar la gran tasca que estan realitzant les escoles d’escacs que ja fa uns anys que dinamitzen el panorama dels escacs insulars creant jugadors amb un nivell molt destacable.

PODEU CONSULTAR TOTS ELS DETALLS EN EL SEGÜENT ENLLAÇ:

https://info64.org/torneig-de-joves-promeses-2024-372935/standings

XIV TORNEIG DE MESTRES

Pau Marín es converteix en protagonista principal del Festival en guanyar el Torneig de Mestres

Aquest torneig es va convertir en un duel generacional on van resultar clarament guaniadors les noves generacions d’escaquistes davant els representants de la “vella escola”, Pau Marín (Reis i Dames) en dura pugna amb Manuel Ermachenko i Svyatoslav Korneev (segon i tercer classificat, tots dos del Megaescacs) va resultar vencedor d’aquest XIV Festival, el torneig es va disputar al mateix temps que el de joves promeses i va ser arbitrat com hem comentat al principi d’aquesta crònica per l’AI Vicente Diez que no va tenir problemes en l’exercici de les seves funcions.

PODEU CONSULTAR TOTS ELS DETALLS EN EL SEGÜENT ENLLAÇ:

https://info64.org/ix-torneig-de-mestres-372934/standings

Per acabar us passem una galeria fotogràfica del Festival amb els millors moments.

Durant el festival, l’AEB va voler reconèixer l’esforç dels Clubs d’Inca (INCACS des Raiguer i Cercle Escacs Inca) i del Patrocinador del Festival (Open Marratxí)  lliurant-los un siurell represenatiu de la nostra entitat que han estat realitzats a Ca Madó Bet de Marratxí.

Esperem que us hagi agradat el festival i us esperem al proper Festival que arribarà a la X edició (X, com l’antic TWITTER però en bo).