A l’ Hospital Comarcal d’Inca


El passat dissabte 28 d’Octubre han tingut lloc diverses activitats d’escacs a l’Hospital Comarcal d’Inca amb motiu de la Fira de l’Esport, a la primera planta s’han disputat dos tornejos d’escacs ràpid, un per a jugadors en edat escolar i un altre per a jugadors adults, l’organització a anat a càrrec del Club Escacs Inca amb el patrocini de l’Ajuntament d’Inca i l’Hospital Comarcal i la col·laboració de Quely,  Olis Caimari i la Federació Balear d’ Escacs.

És d’agrair aquestes activitats tan especials, en aquest cas s’ha ajuntat els escacs amb la salut. És sabut que un cervell que treballa fa una ment més desperta i això ajuda que les malalties relacionades amb ell tinguin més dificultats per visitar-nos i fer-nos la vida més complicada, tant a nosaltres com al nostre entorn més proper, des de l’AEB volem donar les gràcies per aquesta iniciativa i oferir el nostre suport en projectes veniders. L’arbitratge dels dos tornejos va anar a càrrec de Jeroni Bergas que no va tenir cap problema a causa de l’esportivitat de tots els participants.

Però vaig als tornejos.


El Torneig Escolar


Adriel Cia Domínguez brillant vencedor

Van participar en la prova un total de 14 jugadors i jugadores i Adriel Cia va aconseguir el 100 per 100 dels punts, dominant clarament la prova de principi a fi, va ser acompanyat al podi per Joel Plaza Romero que va quedar segon i José Daniel Álvarez Mota en tercer lloc, l’organització va cuidar els detalls al màxim tenint els jugadors una ampolla d’aigua a la seva disposició.


El torneig sènior


El Campió de Balears de Veterans Juan Guzmán venç i convenç

!7 jugadors es van donar cita per disputar el torneig dels «majors» sent guanyador imbatut Juan Guzmán demostrant que enguany està jugant a un alt nivell, seguit del Mestre Fide Joan R. Galiana i el tercer lloc va ser per a Bernat Llabrés que va donar la sorpresa superant una bona nòmina de jugadors amb elo, el quart lloc va ser per a Asier López i el cinquè per al President del Club Escacs Inca Refael Cuello.


Acte de cloenda


L’acte de cloenda es va realitzar al saló d’actes de l’Hospital i amb la presència del Batle d’Inca Virgilio Moreno i el Regidor Andreu Caballero, el Gerent de l’Hospital Comarcal Xisco Ferrer i el Doctor José Reyes cap del Digestiu i prevenció del Càncer de Colon, acompanyats de la representant de la Federació Balear d’escacs Chelo Pou i Llorenç Abrines del Club Escacs Inca,  gran dinamitzador de l’escac a la Comarca durant dècades, els més joves van tindre medalles i tots els participants un obsequi per participar, es van entregar els premis als millors de cada torneig i es va realitzar la foto de rigor amb tots els participants amb les autoritats, donant per finalitzat aquesta jornada d’escacs i salut dins de la Fira de l’Esport d’Inca.

Fins el proper any.


Galeria fotogràfica