Escacs com eina social

Des de l’Associació d’Escaquistes de Balears sempre hem donat suport a la idea que els escacs tenen un gran component social i que ens ajuda en múltiples facetes de la vida, ja sigui interactuant amb les persones del nostre entorn, trencant barreres generacionals o amb la pràctica , ja que el nostre cervell s’exercita i es manté en forma, diversos estudis ho avalen com a eina per endarrerir l’Alzheimer o la demència senil. És per això que la nostra associació va donar suport a la proposició no de llei per a la introducció dels escacs en centres educatius a càrrec del Diputat Pablo Martín i una altra que no es va poder arribar a presentar que era per a la introducció dels escacs en espais sociosanitaris, això ens va donar la idea que iniciatives de combinar els escacs socials i salut seria una bona causa per presentar aquest joc mil·lenari i per això vam fer conferències d’escacs i salut a càrrec del metge pneumòleg Jaume Sauleda.

Podeu descarregar-vos la conferència d’escacs i salut al següent enllaç:

L’AJUNTAMENT D’INCA I ELS ESPAIS SANITARIS AL SEU MUNICIPI

Aquest proper dia 21 de Juliol a les 12.00 hores tindrà lloc a la Plaça del Blanquer la presentació de taules per poder jugar als escacs en espais oberts, sembla que no s’acaba aquí la iniciativa ja que també posaran 2 taules a l’Hospital d’Inca i dues més al Parc de Sant Joan de Deu.

Donar l’enhorabona a l’Ajuntament i a totes les persones que han pres aquesta iniciativa al consistori, des d’aquí tot el nostre suport i reconeixement i alhora convidem els escaquistes a anar a la presentació.

Recordeu que el municipi d’Inca té una llarga tradició d’escacs amb un equip que ha estat diversos anys campió de Mallorca i Balears, actualment hi ha dos equips que competeixen a les proves federatives, el Club Escacs Inca i el Club INCACS.

Esperem que aquesta iniciativa serveixi com a exemple a altres entitats i tots puguem gaudir de l’STREETCHESS a les nostres places i espais públics.