Associació d'Escaquistes de Balears

4 illes, un esport, 64 caselles

Lazos con Polonia 2023 – Crónica final

La Escuela ZS Przyprostynia de Polonia visita Mallorca

Read more


Read More

Campionat Mallorca Veterans 2024


Dies 13,14,20,21 de Gener 2024


Read more


Read More

Mónica Calzetta Campeona del Mundo


FIDE WORLD SENIOR CHESS +50


Read more


Read More

Escacs i salut Inca 2023


A l' Hospital Comarcal d'Inca


Read more


Read More

ENCUENTRO LAZOS CON POLONIA

Encuentro entre la escuela de ajedrez de ZSP Przyprostynia y escuelas de ajedrez de Mallorca.

Read more


Read More

CIUTAT D’EIVISSA BLITZ INTERNACIONAL -CRÒNICA FINAL


Activitat Internacional a la nostra illa germana.


Aquest divendres dia 13 es va celebrar a Eivissa l’Open internacional de blitz ciutat d’Eivissa organitzat per l’associació «Amics dels escacs d’Eivissa» i amb el patrocini de «turisme de l’Ajuntament d’Eivissa». Él torneig es va realitzar a les instal·lacions de la biblioteca municipal Can Ventosa (la sala de lloc era un pel petita però suficient amb la col·laboració de tots) i el torneig va ser arbitrat per Jesús Gerona, auxiliat en tot moment pel «alma mater» del torneig Paco Adell.

El torneig va tenir la presència jugadors titulats (1 MI y 4 MF) tots italians que varen ser els dominadors del torneig copant les cinc primeres places, el desenvolupament del torneig va ser exemplar sense cap tipus d’incident que al ritme de joc (3 min +2 seg) no sol ser habitual i havent-hi premis en metàl·lics pels guanyadors.

També va haver-hi un torneig paral·lel per aficionats a un ritme més tranquil (10 +5) on els nins qui jugaren varen passar un bon matí jugant als escacs.

En definitiva va ser una matinal escaquística molt atractiva on tothom va passar una bona estona divertida.


EL TORNEIG


En la vessant merament esportiva el torneig va ser guanyat pel MI italià ANGELO DAMIA amb 7,5/8 només cedint unes taules en tot el torneig, el pòdium del torneig el varen completar dos MF Italians segon va quedar CHRISTIAN PALOZZA, i tercer NICOLO NAPOLI (aquest quasi es podria dir Italo-eivissenc) ambdós amb sis punts.

La resta de premiats varen ser:

  • Millor jugadora femenina la també italiana EMMA GRAZIANI.
  • Millor veterà JOAN BORDES (Un eivissenc).

Premiats

En acció


Per l’entrega de premis va participar com a representant de l’Ajuntament d’Eivissa el conseller d’informàtica i digitalització D. JOAN CLAPES , també lligat als escacs eivissencs per formar part com jugador del «CLUB AXEDREZ YEBISHAN» d’Eivissa.


Àrbitre Jesús Gerona


Agraïments


Vull agrair a Amics dels Escacs i a Paco Adell l’acollida al representant de l’Associació d’Escaquistes de les Balears i donar-los l’enhorabona, tots sabem les dificultats de fer esdeveniments d’aquesta alçada i a més aconseguir una nòmina notable de jugadors, no vull oblidar-me de ningú, àrbitre, jugadors (tots amb un somriure a perdre no fa mal en un ambient espectacular d’escacs i amistat), a més estant en una ciutat que és un marc idíl·lic per jugar als escacs i qualsevol altra activitat i el millor premi és poder-hi participar.

Només dir que pel pròxim any si tot va bé m’agradaria tornar i millor preparat si és possible por que passar-ho bé està garantit.

JOSÉ ANTONIO PÉREZ GANDESA.


Read More

LEONTXO GARCIA VISITA MALLORCA

Días 11 y 12 de Octubre

Aplazado por motivos de causa mayor

Read more


Read More

VIII FESTIVAL DE L’AEB – CRÒNICA FINAL

TEMPESTA D'ESCACS A SÒLLER

Read more


Read More