Una  iniciativa enriquidora

Aquests dos darrers dijous vam tenir la possibilitat d’estar a Quadrant idees que va presentar a la ciutadania, visites guiades adults, familiars, ludoteca, escoles, tallers i conferències amb un gran èxit de participació, ens agradaria destacar el gran treball realitzat per part dels organitzadors i agrair-los el seu oferiment perquè poguéssim formar part d’aquest bonic projecte que esperem que tingui continuïtat i per descomptat pot comptar amb nosaltres.

Susanna Morell Torrens

Josep Lluís Pol

CENTMAT

«Des del dimarts 25 de gener fins al dissabte 19 de febrer de 2022, hi hagué a la Misericòrdia (Consell de Mallorca) l’exposició matemàtica «Quadrant Idees» organitzada pel CentMat (Centre d’Aprenentatge Científic-matemàtic de la Conselleria d’Educació). Durant quatre setmanes, pels matins, les escoles i els instituts de Mallorca han gaudit de visites guiades i tallers, mentre que molts d’horabaixes, gràcies a la col·laboració de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX i dels seus socis, el públic en general pogué gaudir de visites guiades (tant per a adults com per a infants), un espai de ludoteca, la presentació d’un nou joc de cartes de connexions (el Triteringa) i una conferència de divulgació a càrrec de Pere Estelrich.»

«Una altra de les activitats que tingué molt d’èxit fou el taller d’escacs a càrrec de l’Associació d’Escaquistes de Balears en el que grans i petits pogueren desvetllar alguns dels secrets d’aquest joc mil·lenari i apassionant.»

En aquests dos dies vam tenir l’assistència de nombrosos aficionats als escacs, malauradament l’aforament era limitat, però esperem que poguessin gaudir d’una bonica experiència coneixent el món dels escacs.

El dijous 3 de Febrer vam pesar els assistents Històries i Llegendes dels escacs de la mà del Mestre FIDE Joan R. Galiana i després el públic va poder gaudir dels consells de David Monzonis i Joana Maria Moll als taulers d’escacs habilitats per a l’ocasió.

El dijous 10 de Febrer la conferència va ser sobre els Escacs com a eina social repetint exposició Joan R. Galiana i acompanyat per Tolo Matas i Juana Maria Moll a les tasques d’assessors per als assistents que es van dedicar a practicar els escacs als taulers que aquest taller tenia per als visitants.

Agrair a Lluisa Viver  coordinadora del programa «Escacs a l’Escola» del Servei d’Innovació Educativa de la Conselleria d’Educació i Formació Professional que està en funcionament des del curs 2018-19 la seva presencia recolzant els escacs com eina social.

Descarrega les dues conferències del taller d’escacs.

Les altres activitats

 

Tallers

Visites guiades

Conferències

Conferència d’en Pere Estelrich Les persones inteligents mengen arròs brut d’ençà del Big Bang

Us esperem a la propera aventura!