EL TORNEIG:

La Sala Polivalent de La Nova Estació Marítima de Baleària a Dénia es convertí el passat dissabte 6 de setembre en canxa dels jugadors d’escacs de més d’una vintena de clubs. Els clubs de l’illa d’Eivissa es sumaren un any més a aquesta cita esportiva que els facilita poder competir amb jugadors d’altres províncies.  Clubs d’escacs d’Alacant, València, Castelló, Tarragona, Murcia, Madrid, Illes Balears acudiren a aquesta segona edició que un any més utilitza la fórmula flexible de dividir l’event en dues competicions fet que dona peu a disputar un torneig Obert Internacional i un Torneig de Promoció per als menors de 14 anys.
Resultats: classificació final després de 7 rondes dels dos grups

                En l’obert internacional va ser un duo  entre el mestre Erik Sos  del club escacs Cercle Mercantil de Castelló i el  Gran Mestre anglès H. James Plaskett. Finalment , el sistema de desempat afavorí al jove jugador de castelló que s’alça amb la victòria del torneig. El tercer classificat va estar el Mestre Internacional d’Alzira Juan Antonio Toledano Linares. El premi a la millor jugadora va recaure sobre l’eivissenca Diana Riera
Al torneig de Promoció la llei va estar marcada per el jove eivissenc Joan Guasch que va quedar invicte, líder en solitari i campió després de sumar 6’5 punts en set rondes. En femenines la triomfadora va estar la jove de Xabia Rebecca Jimenez.
Premiats també en les diferents categories per edat resultaren:
–          Millor SUB 12: Jaume Primo García (club escacs Benimodo)
–          Millor SUB 10: Miguel Asins Muñoz (club Massanassa-Escacs90)
–          Millor SUB 8: Mireia García (club escacs Benimodo)
–          Millor SUB-6: Eirian Cruz Rangel ( club escacs Masdenverge)
Dins de la representació local destacar  que  els Cavallers de La Marina Alta presentà fins a un total de 14 jugadors de l’escola d’escacs recentment activada baix  la batuta del monitor Enric Costa.

Al lliurament de premis assistí el representat de la Fundació Baleària, Sr. Ricard Pérez, que agraïa al quasi centenar de participants el fet de donar a conèixer Dénia com Terra de Retrobament baix el llaç dels escacs. Com a novetat enguany tots els participants del grup de Promoció comptaren amb un regal fruït de la col·laboració del club local Cavallers de La Marina i empreses de joguines.
 
L’ESQUADRA EIVISSENCA:
Fins a tretze eivissencs s’animaren enguany a combinar escacs, oci i gastronomia per les terres de Dénia. En l’aspecte esportiu l’expedició trobà a  faltar els mestres mallorquins que en l’obert internacional del darrer any lluitaren per la part alta del suís. No obstant, els dos trofeus Terra de Retrobament aconseguits, un en la categoria de millor femenina i altre en el de campió SUB-14, han contribuït als objectius esportius dels d’ultramar.

Per altra banda, en referència a gastronomia local i turisme podem dir que hem sumat “dos normes de IM” ;-).
Primera norma: Aquí vos deixem unes fotos gaudint de gastronomia (atents a l’Arròs del Senyoret que degustarem tots plegats al Restaurant El Mirall de l’ Arròs) .

Segona norma: Unes fotos de l’excursió realitzada el diumenge al matí per “La Ruta de les Rotes”. Itinerari genial per a gaudir d’un bany, fer un passeig en bici, contemplar contrastos d’arquitectura baix la mirada del Montgó…
I, a més a més ens  sumem també ;-)) una norma de Mestre Balear pel fet de fer ús de transport sostenible al llarg de tota l’estada. Fins i tot amb l’excepcional “barca solar La Panseta”.

Por Paco Adell