Por Guillem Simó

Comença el campionat escolar d’escacs de Menorca

Amics:
El passat divendres – 28 de febrer – començà al col·legi Castell de Santa Àgueda de Ferreries el campionat escolar d’escacs de Menorca.

Aquest campionat – al igual que els darrers anys, s’organitza en dues categories: els més joves juguen el torneig sub-10, al qual s’han apuntat 26 jugadors, una participació molt bona, ara es feina nostra que tots tinguin una agradable estada en el món dels escacs. He de dir que aquests debutants sempre s’han portat prou bé, es nota la bona feina de pares, entrenadors i educadors (ja sabem que l’educació dels infants és feina de tota la tribu); però enguany m’assembla que en general juguen bastant millor. A la primera ronda ja hi va haver un plat fort: Doro Gomila i Antonio Jiménez daren un bon espectacle en el seu matx.

Al torneig sub-16 s’han apuntat 19 jugadors – 8 d’ells amb ELO – cosa impensable fa pocs anys, però també ha de valorar-se l’interès dels que no en tenen, recordau el pensament d’en Tagore: si només cantassin els aucells que millor ho fan, el bosc seria molt trist. No hi va haver sorpreses a l’àmbit esportiu

Tota la informació d’aquests torneigs podeu trobar-la a:
sub-14

sub-10
D’aquesta primera jornada podem gaudir les fotos de n’Eugeni Martí (gran col·laborador dels nostres escacs) a:
Convé recordar unes quantes coses:
– Encara hi ha una possibilitat extraordinària d’apuntar-se a aquests torneigs, fins a les 23 hores del dimecres 5 demarç.
– Els al·lots que – per qualsevol motiu, no puguin jugar la propera ronda han d’avisar abans de les 22 h del dimecres previ.
– Els participants d’aquest campionat han d’estar federats, els costa anual de la llicència apuja a 15 €, que podeu ingressar al compte de la Delegació d’escacs (La CAIXA  21002014590200003143) Pensau en fer constar el nom del federat). Si us va millor podeu pagar aquest import als vostres clubs i la Delegació ja inclourà aquestes fitxes a la factura anual.
– PROPERA RONDA: DIVENDRES 7 DE MARÇ AL CENTRE DE CONVENCIONS MUNICIPAL DES MERCADAL. Els sub 10 comencen a les 17 h i els sub 16 a les 18 h.

SALUT PER A TOTHOM