Els escacs protagonistes en la inauguració del Grau de Matemàtiques 2012-13


El passat 8 d’octubre va tenir lloc en la Universitat de les Illes Balears (UIB) la inauguració del Grau de Matemàtiques corresponent al curs acadèmic 2012-13. L’acte va constar en primer lloc d’una lliçó inaugural a càrrec del Dr. Jairo Rocha amb el títol Y el espacio se llenó completamente de esferas on es va exposar l’anomenada Conjectura de Kepler sobre quina és la millor manera d’omplir l’espai d’esferes. La lliçó va ser molt amena i interessant fent un recorregut històric a les diverses aproximacions que s’han realitzat per finalment donar una pinzellada sobre la seva demostració.


A continuació i seguint amb la tradició d’aquests actes on sempre després de la lliçó inaugural té lloc un acte lúdico-esportiu, el Dr. Sebastià Massanet va oferir una sessió de partides simultànies d’escacs a 10 taulers als alumnes i professors que s’animaren. L’acte va aixecar força expectació i així com els alumnes acabaven les classes s’unien al públic per animar als companys que volgueren participar. Entre els participants, hi va haver cares conegudes com Jaume Terradas, investigador de física solar del Dept. de Física de la UIB; Joan Josep Crespí, estudiant d’Informàtica i jugador del Maria i Bart Vervaet, jugador belga participant al Chess Festival de Calvià.

Aquí vos deix algunes fotos més de l’acte, així com algunes reaccions pel Twitter!